Vaatwasser reinigen

posted in: Wonen | 0

Het is van groot belang dat je de vaatwasser elke week goed reinigt, anders kan deze op lange termijn slecht gaan functioneren.

vaatwasserMisschien heb je het al gemerkt, dat de vaat niet meer zo goed ruikt als de vaatwasser klaar is, of de vaatwasser zelf ruikt verkeerd. Dit kom doordat je de vaatwasser zelf niet gereinigd hebt, terwijl het heel makkelijk is. Door de vaatwasser 2x per week leeg te laten draaien maakt die zichzelf al schoon en je hoef alleen de filter zelf schoon te maken, door de etensresten weg te gooien die eventueel erin zitten. De meeste vaatwassers hebben nu zelf een reiniging functie en die hoef je enkel 1x per week aan te zetten en ze zijn weer als nieuw.

Heb je de vaatwasser goed onderhouden, maar werkt die toch niet meer goed? misschien is het dan tijd om een nieuwe aan te schaffen. Vaatwassers zijn tegenwoordig niet meer zo duur als vroeger en ze zijn zelfs nog veel zuiniger ook, waardoor je elke maand geld bespaart op de rekeningen van je energie, en waterbedrijf. Kijk wel eerst goed rond voor je eentje koopt, want ze verschillen per winkel nogal veel in de aanschaf en installatie prijs.

Leave a Reply