Ifrs and xbrl

posted in: Zakelijk | 0

Bedrijven moeten elke jaar een jaarverslag opstellen en dit kan niet zomaar, want voor het opstellen van jaarverslagen zijn er regels. Er zijn regels van hoe het opgesteld moet worden, wat er in moet komen te staan en wanneer het erin moet staan. Al deze regels zijn opgenomen in het ifrs.

Ifrs and xbrlOp internationaal niveau zijn er afspraken gemaakt over financiële rapporten zoals een jaarverslag. Door deze afspraken worden de jaarverslagen op dezelfde manier opgesteld en dus ook overzichtelijker. Zo is het voor banken, investeerders en officiële instanties makkelijker om de rapporten door te nemen. Al deze regels heten gezamenlijk ifrs wat staat voor International Financial Reporting Standarts. De jaarverslagen moeten ook altijd aan deze standaarden voldoen.

Een andere standaard is ook hoe de gegevens online aangeleverd mogen worden. Een van deze mogelijkheden is xbrl wat een open standaard is voor delen van financiële gegevens. Er wordt dan ook vaak gesproken van Ifrs and xbrl, omdat deze twee vaak hand in hand gaan. Het wordt eind 2016 zelfs verplicht om financiële gegevens in xbrl aan te leveren aan de Nederlandse banken. Het overstappen op Ifrs and xbrl kan wel moeilijk zijn voor bedrijven en daarom bestaan er converteer tools. Met een xbrl converteer tool kunnen financiële gegevens geconverteerd worden naar xbrl.

Leave a Reply